Zemplén Reuma Centrum

Nem fáj semmi :)

 • Címlap
 • Szolgáltatásaink
 • Hírek, aktualitások
 • Rólunk
 • Referenciáink
 • Kapcsolat
  • Dr. Csőre Gyula
  • Hírlevél feliratkozás

   Iratkozz fel most

   hogy időben értesülhess híreinkről, aktualitásainkról!   Joomla : Zemplén Reuma Centr

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Fizikóterápia

   A fizioterápia az orvosi terápia legősibb ága, természeti, elsősorban fizikai energiákkal való gyógyítást jelent. Aszerint, hogy milyen energiát alkalmazunk, megkülönböztetünk: elektro, fotó, hidro, termo és mechanoterápiát.

  A fizioterápia élettani hatásai közül kiemelkedő a teljesség igénye nélkül: a keringés javítása, a fájdalom, gyulladás csökkentése, az izom relaxációja, szöveti regeneráció, gyógyulási folyamatok felgyorsítása, izomerő és állóképesség növelése.

 

Célja, a funkcionális képességek szinten tartása/helyreállítása, a betegségek megelőzése, gyógyítása, rehabilitációja.

 

1. Ultrahang

Az ultrahang mikromasszázs hatásán keresztül kezeli a problémás területet, ezáltal fokozza a vérátáramlást, melegíti, lazítja az érintett területet. Kitűnő fájdalomcsillapító és izomrelaxáló hatása van. Javítja az érintett terület oxigénellátását, amivel fokozza a gyógyulási folyamatokat.

Víz alatti ultrahang

Az ultrahang terápia olyan speciális formája, amikor a kezek, vagy lábak kis ízületeit kezeljük. A víz az ízületeket körülöleli, és az ultrahang hatását közvetíti azokra a helyekre, melyeket a kezelőfej méreteinél fogva közvetlenül nem tudunk kezelni.

Szonoforézis

Az ultrahang segítségével gyógyszert, vagy gyulladáscsökkentő anyagot juttatunk az ízületekbe, vagy a mély szövetekbe.

2. Elektroterápia

Iontoforesis

Gyógyszereket, szükséges ásványokat lehet galvánáram segítségével a bőrön keresztül a szervezetbe juttatni. Leggyakrabban gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók bejuttatására használjuk, esetlegesen törések helyén a csontokat felépítő kalcium pótlásának lehetőségét kínálja.

Interferencia

Izomstimuláló, görcsoldó, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású elektromos kezelés. A vérkeringés javításán keresztül a szöveti oxigénellátottságot is javítja. Vákuumos interfrencia: az áram jótékony hatását enyhe vákuummal kiegészítve mikromasszázs hatást és fokozott izomnyugalmat lehet elérni.

Diadynamikus áram

Különböző, a mozgásszervi megbetegedés tulajdonságához adaptálható áramformákkal történő elektromos kezelés. A különböző áramformák közül az orvos választja ki a beteg problémájának megfelelő hatásút. Hatásai az áramforma függvényében lehetnek: ödémacsökkentés, fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés. Iontoforesisre minden áramformája alkalmas. Általában zúzódások, húzódások, ízületi és gerinc kopásos megbetegedések, porckorong betegségek esetén használjuk.

TENS-kezelés

A kezelés elsősorban az idegek stimulációján keresztül éri el gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, izomlazító hatását. Akut és krónikus esetekben is jól alkalmazható.

Szelektív ingeráram-kezelés

A nem megfelelően működő, gyengült, vagy bénult izom regenerációjára, izomerősítésre alkalmas. Egyrészt akut, műtét utáni esetekben jó rehabilitációs eszköz, de krónikus esetekben, pl. izomsorvadás megakadályozására is alkalmas.

Galvánáram kezelés

Alkalmazásától függően csökkenti, vagy javítja az idegek vezetését, aminek egyrészt gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatása van másrészt érzészavarok esetében van szerepe.  Érszűkület esetén kihasználható értágító hatása is, mely nem csak a vérkeringést támogatja, de a csontosodást is elősegíti.

3. Mágnesterápia

A magnetoterápia segít a szervezet sejtjeinek legyengült energiáit feltölteni egy gyenge, pulzáló mágneses mező létrehozásával. Így normalizálódik a sejtek anyagcseréje, regenerációs képessége. Hatásai közül az egyik legfontosabb, hogy fokozza a csontépítést – akár implantátumok körül is! Emellett a szövetek mikrokeringését is javítja fokozva ezzel a szöveti oxigénellátást.

4. Soft laser terápia.

A lézersugárzás biológiai hatását tekintve fokozza a szöveti keringést, növeli a helyi anyagcserét, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, növeli a szöveti regenerációt, ezáltal felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Akut és krónikus mozgásszervi betegségekben is kiválóan alkalmazható.

 

 

Ön itt van: Home Szolgáltatásaink Fizikóterápia